Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Навiны

С. Анна Чайкоўская WDC

Чысцец у зямным жыцці

Чысцец — гэта працэс перамены, непазбежны па прычыне ўнутранай неабходнасці, працэс, у якім чалавек набывае здольнасць яднацца з Хрыстом, з Богам, а праз гэта — і з усёй супольнасцю святых.

Ёзаф Ратцынгер (Бэнэдыкт XVI)

Я атрымала для разважання такія словы: «Будзь для мяне не Суддзёю, а Збаўцам». Я зразумела, якую вялікую хвалу мае Пан Езус, калі душа, супрацоўнічаючы з Божаю ласкаю, рупіцца пра сваё асвячэнне настолькі, што імкнецца пазбегнуць чыстца (пасля смерці). Тады Езус становіцца для яе Збаўцам ва ўсёй паўнаце, і адсюль вынікае вялікая хвала Яго мукі.

Слуга Божая с. Рабэрта Бабяк

Усё зямное жыццё — гэта шлях вяртання ў Дом Айца — шлях ачышчэння і аздараўлення ад атруты першароднага граху. Як шмат патрэбна падзенняў, як шмат патрэбна немачы, каб усё больш пазнаваць праўду пра сябе! Каб адрачыся ад усяго, што забруджвае душу, і прагнуць толькі Бога.Словы Пана Езуса да Аліцыі Лянчэўскай

Кожная наша малітва можа дапамагчы памерлым

«Прыйдзіце на дапамогу тым бездапаможным душам, мукі якіх непараўнальна большыя за ўсё, што можна перажыць у гэтым зямным жыцці».

СвАўгустын

«У малітве за памерлых праяўляецца нашая вера ў вечнае збаўленнеда якога чалавек таксама праходзіць праз чысцецЧысцец азначае стан ачышчэннястану якім душыпадрыхтаваныя да збаўленняда вечнага шчасцяяшчэ павінны ачысціццакаб дасягнуць канчатковай сустрэчы з Богам…».

Ян Павел ІІ, 4 жніўня 1999 г.

Каранавірус у пэўнай ступені — больш ці менш балюча — закранае людзей з розных кантынентаў. Гэта ўсё больш адчуваем і мы самі, і іншыя людзі, якія жывуць побач з намі. Аднак наступствы гэтай хваробы ідуць значна далей: яны пранікаюць ажно ў вечнасць — у чысцец.

чытаць далей →

Святы Пасад: адпусты для памерлых вернікаў можна атрымаць на працягу ўсяго лістапада

28 кастрычніка Апостальская Пэнітэнцыярыя абнародавала дэкрэт, якім у сувязі з пандэміяй была ўстаноўлена магчымасць атрымання на працягу ўсяго лістапада поўнага адпусту для памерлых.

Як паведаміла Беларуская рэдакцыя парталу Vatican News, рашэнне было прынята з увагі да просьбаў многіх пастыраў Касцёла і сітуацыі, звязанай з пандэміяй. Згодна з ім, сёлета, як і ў 2020 годзе, атрымаць адпуст для памерлых можна будзе не толькі на працягу актавы ўсіх памерлых вернікаў, але ўсяго лістапада.

чытаць далей →

Зварот Мітрапаліта Мінска-Магілёўскага арцыбіскупа Юзафа Станеўскага

Паважаныя святары, кансэкраваныя асобы, браты і сёстры!

Дзень 2 лістапада ў Каталіцкім Касцёле прысвечаны ўспаміну ўсіх памерлых вернікаў. Згодна з традыцыяй, якая бярэ свой пачатак ад св. Адылона, абата бэнэдыктынаў (з 998 г.), у гэты дзень прынята наведваць могілкі і асаблівым чынам маліцца за памерлых.

Касцёл як Містычнае цела Езуса Хрыста, нібы з жывых камянёў, складаецца з людзей: і тых, якія цяпер жывуць, і тых, якія ўжо адышлі ў вечнасць, таму што «Бог не ёсць Богам мёртвых, але жывых» (Мк 12, 27). Адсюль, мы гаворым пра тры вымярэнні Касцёла: пілігрымуючы, пакутуючы і трыумфуючы (Пар. Кампендый ККК, 195)

чытаць далей →